Reactie van Melkunie over vanille vla zonder vanille.

Er is een reactie gekomen op mijn vraag in de blog Vanille vla van Melkunie. Het antwoord komt trouwens van de Arla food consumentenservice.

Ze vertellen mij dat “vanille” in vanillevla een normale term is om de smaak te beschrijven zonder dat het betekend dat het product ook daadwerkelijk vanille bevat. Bij “aarbei” of “framboos” is het niet vanzelfsprekend dat het alleen om de smaak gaat.

Ze leiden dit af aan het feit dat deze benaming al decennia wordt toegepast zonder dat het noodzakelijk is dat er ook daadwerkelijk vanille in het product zit.

Ze gaan niet vertellen wat er in de aroma’s zit. Dat is geheim.

 

Conclusie

Tjah. Zoals verwacht geen antwoord op wat er in de aroma zit. Zelfs geen tipje van de sluier. Beetje jammer.

Proef ik nou een lichte irritatie over mijn vraag waarom er geen echte vanille in zit? Ze zullen die vraag wel vaker krijgen.

Het “feit” dat de benaming vanille al decennia toegepast wordt zonder de aanwezigheid van echte vanille, is natuurlijk niet de reden waarom Melkunie (Arla foods) dat ook doet.

Aroma is commercieel gezien gewoon de beste keuze. Redenen zouden kunnen zijn dat het goedkoper is, makkelijker te produceren/verwerken of een kleur/smaak geeft die beter aanslaat bij de consument.
Als dat zo is, mogen jullie ons dat gewoon vertellen hoor Melkunie/Arla. Daar schrikken we niet van.

1 reactie op Reactie van Melkunie over vanille vla zonder vanille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge