Nederlandse voedselblogs

Datum laatste wijziging: 01-05-2018

Het is tijd voor een lijst met Nederlandse voedselblogs (of is het voedsel blogs?). Dit is een lijstje van wat ik zoal tegen ben gekomen en, om wat voor reden dan ook, leuk en/of opvallend vind. Deze lijst zal ik up-to-date houden en steeds aanvullen wanneer ik weer een leuke blog gevonden heb. Iets om in je favoriete links te zetten dus. 😉

Alle afbeeldingen en teksten zijn citaten van de desbetreffende blogs.

 

1) http://www.dotterde.com

Logo dotterde.com

Voedselblog over supermarkt producten
Verwondering over ingrediënten van ons dagelijks eten.

Het is logisch dat ik mijn eigen blog leuk vind lijkt me. De meeste voedselblogs hebben recepten terwijl ik producten en ingrediënten vergelijk.

 

2) http://wateetons.com

Logo Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet, de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk en hij weet schandalig weinig over wijn.

Een voedselbloggende man. Uitermate geestig en informatief.

 

3) https://moniquevandervloed.nl/blog/

Logo Monique van der Vloed

In al mijn recepten werk ik zo dicht mogelijk samen met de natuur. Daarnaast ben ik een kritisch health blogger en voer geregeld zelf-onderzoek uit.

Ze maakt vanalles zelf en het is altijd ‘meukvrij’.

 

4) https://chickslovefood.com

Logo Chicks love food

We houden gewoon van goed eten. Zo simpel is het. En zo simpel houden we het. (En dat we op vrijdagavond het liefst hele repen chocolade en zakken naturel ribbelchips soldaat maken, hoeft niemand te weten).

Gewoon lekkere, (h)eerlijke vrouwen recepten.

 

5) https://manneneten.nl

Logo Eten voor mannen

DE MAN ACHTER MANNENETEN.NL
Ik ben Luuk en mijn passie is BBQ’n.

Nog een voedselbloggende man. Die zie je niet zoveel en dan ook nog met voedselfoto’s waar je het water van in de mond loopt.

 

6) http://www.baksels.net/site/blog/

Logo Baksel.net

Al sinds ik me kan heugen ben ik gefascineerd door het proces waarbij grondstoffen die los van elkaar weinig spectaculair zijn, maar -eenmaal samengevoegd, gekneed en gebakken- iets worden waar iedereen zijn vingers bij aflikt.

Alleen maar gebakken spul. Leuk geschreven, waarbij ze af en toe ook haar kinderen betrekt bij het koken.

 

7) https://www.lekkerensimpel.com

Logo Lekker en simpel

Op Lekker en Simpel vind je elke dag weer nieuwe lekkere en simpele recepten. Kijk lekker rond en duik vervolgens met veel plezier de keuken in.

Dit is zo simpel dat zelfs ik maar eens zo’n receptje zou moeten proberen.

 

8) https://www.blackbirdsandcakes.nl

Logo Blackbirds and cakes

Ik neem jullie mee op mijn zoektocht naar een duurzame lifestyle en alles wat daar bij komt kijken! Verwacht de lekkerste vegan recepten!

Een vegan website met zeer veel informatie. Onder andere over wat je kan vervangen door wat.

 

9) https://uitpaulineskeuken.nl

Logo uit paulines keuken

Uit Pauline’s Keuken is dé plek voor foodlovers. Hier deel ik al mijn keukengeheimen! Ik laat je zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, met een handvol goede ingrediënten kan je al snel wat lekkers maken

Een vrouw die van kroketten houd. Wat wil je nog meer? Een heleboel lekkere recepten. Dag na dag na dag. 🙂

 

10) http://www.kokenmetkarin.nl

Logo Koken met Karin

Koken met Karin is de alias van culinair journalist en kookboekenschrijfster Karin Luiten. Op deze plek praat ik je in de breedste zin des woord bij over alles wat met lekker eten te maken heeft.

Leuke, frisse blog met recepten zonder zakjes die ook een uitdaging durft aan te gaan.

 

11) http://www.foodaholic.nl

Foodaholic logo

Al met al… Foodaholic… Vooral een hoop lekker eten, drinken, maar ook zeker wat gezelligheid, want ik probeer je ook geregeld een kijkje in mijn leven te geven.

Erg leuk geschreven blog die niet alleen maar gaat over bewust en gezond eten. Er zijn ook ‘geniet momentjes’ en recepten voor gerechten als een zuurkool tosti.

 

12) https://thelemonkitchen.nl

The Lemon Kitchen

Je zal vooral recepten voorbij zien komen, waarbij je foodstyling en foodfotografie altijd terugziet.
Dat is daarbij ook mijn specialiteit, omdat ik graag zelf de totale food content creëer.

De foto’s op deze blog zijn alleen al een reden om eens een kijkje te nemen. Het codewoord is ‘fris’. Dat zie je zowel in de recepten als in de foto’s terug. Het water zal je zeker in de mond lopen.

 

Ter afsluiting

Deze lijst is noch af, noch compleet en dat zal ook nooit gebeuren. Minstens één keer per maand zal ik alles nalopen en wijzigingen/aanvullingen doen waar nodig.

Als iemand andere leuke voedselblogs gevonden heeft, geef het dan ff door. Als ik de blog leuk vind, komtie direct op de lijst.