Makkelijk en gezond eten, zonder angst.

In mijn blog zijn mijn pogingen te volgen om makkelijk en toch gezond te eten.

Het zou geweldig zijn als ik lekker en gezond kon eten zonder er veel voor te hoeven doen. Ik houd niet van koken. Het kost me te veel tijd en ik doe liever andere dingen met mijn tijd.

Ik koop het liefst iets dat ik zo in de oven of in de pan kan flikkeren en binnen zeer korte tijd klaar heb, om op te eten. Daarna kannik dan weer lekker doen waar ik zin aan heb. Een blog schrijven of zo. 😉

Om dit voor elkaar te krijgen heb ik hulp nodig. Hulp van de leveranciers en hulp van de verkopers (lees supermarkten). Op dit moment durf ik niets zomaar uit het schap te pakken zonder naar de ingrediënten te kijken. Elke keer weer, word ik onaangenaam verrast door wat ik zie. Of het nu gaat om mijn avondeten of wat ik op mijn brood smeer. Daar word ik droevig van. 🙁

Zojuist zat ik echter ff op mijn twitter account te kijken en er viel mij op, dat het er erg veel op lijkt dat we aan de rand staan van een grote verandering.

 

Voorbeelden

Klik de plaatjes voor het volledige bericht.

 

'Het aanbod slecht voedsel is nog altijd overdadig groot'

 

Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezond voedsel stimuleren

 

Vermoord voor palmolie

 

Unilever maakt leveranciers palmolie bekend

 

Energiedranken

 

Plus wijst op het minpunt van dit brood: weinig vezels. Heel #transparant, @plussupermarkt!

 

Ontbijt: gezond belangrijker dan smaak

 

Conclusie

Allemaal voorbeelden van een markt in beweging. Er is nog veel te verbeteren maar als mijn Twitterpagina zich vult met dit soort berichten word ik daar toch weer een beetje vrolijk van. Niet persé van de berichten zelf, maar wel van dat het zo leeft.

Misschien komt het toch allemaal nog wel goed. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge