Van Ballegooijen B.V.: Voortgangsrapportage

De afgelopen week is er hard gewerkt bij Van Ballegooijen B.V. (V.B.B.V.) Tijdens het wekelijks management team overleg komt de voortgangsrapportage aan bod. Gaat alles wel goed met directeur Ernst? Krijgt Jan inkoop zijn Cup-a-Soup terug? Zwicht carièrrebitch Samantha al voor het grote geld bij een marketingmagnaat?

Voor de antwoorden op deze vragen zal je verder moeten lezen. Het is weer tijd om onszelf te verplaatsen naar de vergaderruimte. Daar zitten zes mensen die samenwerken om Van Ballegooijen B.V. groot te maken.

 

Voortgangsrapportage

In de vorige vergadering heeft elke afdeling een taak gekregen. Vandaag wordt de voortgang besproken. Pedro, van productontwikkeling, heeft van Ernst een dossier gekregen met recepten. Deze komen uit de nalatenschap van de vader van Ernst. Pedro heeft er in eerste instantie tien uitgezocht om te gaan gebruiken.

Jan inkoop is al aan de gang geweest om te kijken of de ingrediënten goed en goedkoop te vinden zijn.

Jan verkoop heeft een eerste onderzoek gedaan om te zien waar de meeste interesse voor is.

Margje heeft bij een aantal producten aangegeven waar het mee gecombineerd kan worden om samen een goede voedingswaarde te krijgen. Komende week zal Pedro gaan kijken of deze producten ook te realiseren zijn met de recepten uit het dossier, of dat hij echt aan het werk moet.

Marketing heeft gewerkt aan het logo en de slogan. Nadat iedereen de opties bekeken heeft, wordt er gekozen voor de slogan Samen goed. Dit slaat namelijk zowel op de samenwerking van de werknemers bij Van Ballegooijen, als op het combinatie concept van producten die bij elkaar passen om samen een goede voedingswaarde te krijgen.

De kleur blauw wordt door iedereen als de beste gezien en daarom is het volgende logo voor de onderneming gekozen:

VBBV logo

 

Rondvraag

Na het bespreken van nog vele andere zaken, is het tijd voor de rondvraag. Niemand, behalve Samantha, heeft iets te vragen: “Wie heeft die slingers bij mijn bureau opgehangen?”.

Dat heeft Margje gedaan en Samantha is daar helemaal niet blij mee. Ze houdt namelijk niet van verjaardagen. Dat verklaart ook haar zure gezicht toen iedereen haar vanochtend ging feliciteren. Dan vinden sommige mensen het weer nodig om te gaan zoenen en daar heeft ze een nog grotere hekel aan. “Als er één begint, dan wil de rest ook. Gadverdamme!”.

Samantha gaat nog even door en gooit al haar frustratie, over dit onderwerp, eruit. Dat ze niet begrijpt waarom Jan inkoop begon met dat zoenen, want hij is toch homo? Dat ze daarna verplicht werd om ook met Jan verkoop te zoenen en omdat hij in een roelstoel zit moet ze daarvoor bukken. Wat enorm vervelend is vanwege haar korte rokje en omdat ‘die moslim’ (Pedro) zich daar zo aan stoort. Maar wel kijken natuurlijk, enz., enz..

Kortom, de vergadering eindigt in een nogal negatieve sfeer, waarna er excuses worden gemaakt en iedereen een beetje beduust naar zijn of haar werkplek loopt.

 

Slingers en een décolleté

“Hoe moet dat nou met die slingers?”, vraagt Margje aan Pedro, die ook even een kopje koffie haalt. Hij heeft geen idee maar is in elk geval niet van plan om bij Samantha naar binnen te gaan. Jan verkoop komt aangerold en hoort waar de twee het over hebben. Hij zou best eens bij Samantha naar binnen willen, maar bedoeld dan niet haar kantoor. “Jij kon misschien onder haar rokje kijken Pedro, maar ik keek zo haar décolleté in. Niets mis mee, kan ik je zeggen”. Margje roept nog uit dat hij dat toch niet kan zeggen, maar lacht vervolgens net zo hard, om Jan, als Pedro.

Onder het lachen vraagt Pedro nog aan Jan of alles dan nog wel werkt bij hem, daar beneden. “Ja hoor”, zegt Jan, “de stelten willen niet meer maar de pielemuis kan nog prima in de voorbips”. Weer plaatsvervangende schaamte bij Margje en hilariteit alom. De spanning van Samantha’s uitbarsting is er weer vanaf.

 

Lichamelijk genot

Terwijl het gelach van de drie grappenmakers door de gang klinkt, loopt de andere Jan het kantoor van Samantha binnen. Ze vraagt wat er zo grappig is, maar Jan heeft geen idee. Hij komt om nogmaals sorry te zeggen voor het ongewenst zoenen van Samantha tijdens het feliciteren.

Samantha stelt hem gerust dat het in orde is en verontschuldigd zich voor haar uitbarsting in de vergaderruimte. Samen halen ze de slingers naar beneden.

Samantha kijkt even naar Jan en naar de slingers en floept eruit: “Wat een burgerlijke trut is die Margje eigenlijk heh?”. Jan is het met haar eens en zegt dat Margje nogal van de regeltjes is. Hij vertelt over de Cup-a-Soup die Margje heeft weggehaald bij het koffiezetapparaat. Hij maakt zelf wel uit of hij iets eet dat ‘teveel’ zout bevat. Daar heeft hij Margje niet voor nodig.

Ook de andere collega’s worden besproken. Samantha bekend dat ze het eigenlijk niet zo erg vindt dat Pedro naar haar kont zat te kijken, maar die ‘vent in die rolstoel’ vindt ze een vies mannetje. Volgens haar zat hij naar haar tieten te kijken.

Jan gaat meteen in op Samantha’s opmerking over Pedro en samen besluiten ze dat het gewoon een ‘lekker ding’ is. “Zittie daar, op z’n matje in de gebedsruimte, met z’n mooie lichaam”. Samen gniffelen ze nog wat verder over Pedro, terwijl de dag ten einde loopt.

Er wordt niet meer gewerkt vandaag.

 

Nog eentje

Volgende week komt het derde deel in de Van Ballegooijen serie. Daarna ga ik beslissen of ik doorga met schrijven over deze zes mensen of niet. Tot nu toe vind ik het erg leuk om te doen. Iets compleets nieuws verzinnen is best lastig maar als het lukt is het plezier groot.

Mocht je deel één gemist hebben, ga dan naar Van Ballegooijen B.V.: missie en visie.

Deel 3: https://www.dotterde.com/blog/van-ballegooijen-b-v/van-ballegooijen-b-v-de-actiepunten/

10 reacties op Van Ballegooijen B.V.: Voortgangsrapportage

  1. Knap dat je dit zo elke keer kunt verzinnen. Ik herken me wel in het ‘niet willen zoenen’ stukje op het werk 😉 met verjaardagen of met oud & nieuw, van mij hoeft het niet, haha..

  2. Leuk geschreven hoor, je leest makkelijk door tot het einde. Bepaalde karakters zie je zo voor je staan 🙂 herkenbare dingen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge