Week 14: De supermarkt aanbiedingen.

Weinig spannends in de supermarkt folders deze week. Het kan ook niet elke week feest zijn natuurlijk. Wel wat leuke inspiratie bronnen voor toekomstige blogposts. Gelukkig waren er toch nog een drietal aanbiedingen waar wel wat over te melden valt. Onder andere een nieuwe ‘gezondere’ pizza met groentebodem bij de Plus.

 

De aanbiedingen

 

Daily chef bami, nasi of mihoen goreng (Coop: €3,99)

Daily chef aanbieding Coop

Bami:  Z

Nasi:  Z

Mihoen:  ZS

Allemaal aroma’s en smaakversterkers. De mihoen bevat naast teveel zout ook nog eens teveel suiker. In de nasi zit de minste hoeveelheid suiker.

 

Detail result lasagne bolognese (Dirk: €1,99, Deka: €2,19)

Lasagne Dirk aanbieding

 VSZ

Deze heb ik al eens besproken maar viel mij nu op door het prijsverschil. Precies dezelfde lasagne die bij de Dirk en de Deka in de aanbieding is maar een andere prijs heeft. Aan beide supermarkten hebbik gevraagd (via Facebook messenger) hoe dit nou zit.

Toen werd het leuk, want ik kreeg van dezelfde persoon antwoord bij beide formules.  Het verschil is dat DekaMarkt een service supermarkt is met veel aandacht voor vers, Dirk is een a-merken discountformule. De Dirk is dus de goedkoopste en DekaMarkt gaat voor meer service waardoor de producten iets duurder zullen zijn.

Heel leuk verhaal maar daar merk ik niets van bij mijn kant-en-klare lasagne. Sterker nog, ik wordt door dezelfde persoon te woord gestaan dus tot nu toe is de service exact gelijk.

Blijkbaar heeft het met algehele service te maken waar de Deka wat meer geld in steekt. Net als spaaracties, belegde broodjes en luxere producten. Het is dat de Dirk aan de andere kant van de stad is en ik toch al naar de Deka wilde gaan, maar anders kocht ik die lasagne bij de Dirk.

Eenmaal aangekomen bij de Deka, was het schap leeg. 🙁

 

Dr. Oetker Yes it’s pizza (Plus: €2,39)

Dr Oetker Plus aanbieding

 VSZ

De Plus introduceert weer eens wat nieuws. Pizza’s met groentebodem. Een duidelijke poging om iets ongezonds, gezond(er) te maken.

Zoals je ziet aan de punten is het niet ineens een heel gezond product geworden. Maar misschien zit er wil minder van alles in. Ik heb het vergeleken met andere Dr. Oetker pizza’s en helaas is dat niet het geval. Er zijn zelfs pizza’s die beter scoren. Bijvoorbeeld de hawai, de mozarella, de salame, de quattro formaggi, de tonno, de funghi en de spinaci. Om er er maar een paar te noemen. Het gaat dan voornamelijk om de hoeveelheid suiker.

 

Conclusie

Ook nu weer zien we dat het opletten geblazen is. Er zullen steeds meer producten, en bijbehorende aanbiedingen, op de markt komen die pretenderen gezonder te zijn dan het bestaande spul. Neem dit nooit zomaar aan want de voedselindustrie heeft ongetwijfeld nog vele truukje achter de hand.

Ook een argument dat iets duurder is vanwege de service of wazige spaaracties is natuurlijk onzin. Dat betekend namelijk dat je ook betaald voor de spaaracties, belegde broodjes en luxe artikelen waar je geen gebruik van maakt. “De prijs is het bewijs”, zei mijn vorige werkgever regelmatig tegen leveranciers, en dat Klopt precies. Ook in de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge