Supermarkt folders aanbiedingen, week 12

Een nieuwe week met nieuwe aanbiedingen. Elke week bespreek ik een paar producten die bij verschillende supermarkten in de aanbieding zijn. Voor de beoordeling gebruik ik het dotterde.com puntensysteem. Hiermee is snel te zien of een product teveel verzadigd vet, suiker of zout bevat. Ook wordt er gekeken naar aroma’s, smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen.

Laten we beginnen.

 

In de aanbieding

 

Dekamarkt kaas (500 g: €3,49)

Deka kaas

 VZ

Met pijn in mijn hart geef ik deze kaas drie punten. Elke kaas krijgt namelijk drie punten, maar deze verdient eigenlijk minder. Er zit namelijk kleurstof (E160b, anatto) en conserveermiddel (E251, natriumnitriet) in. Beide zijn compleet onnodig. Het maken van kaas is namelijk al een conserveermethode en kaas heeft van zichzelf al een prima kleur. Mijn advies: kies kaas van een ander merk.

 

Limondaine (Deka: 2 voor €1,50)

Limondaine

 S

Aan beide soorten is zoetstof (sucralose) toegevoegd. De hoeveelheid suiker per 100 ml is bij de Lemon 7,2 g en bij de orange 6,6 g. Uitermate vreemd om zoetstof toe te voegen en dan nog steeds zoveel suiker erin te hebben. Je kan beter een vruchtensapje kiezen. Die zijn er met zelfs nog minder suiker dan dit.

 

YO! magere drinkyoghurt (Deka: 2 voor €1,00)

YO! drinkyoghurt

 S

Zoete troep, met meer dan 11 g suiker per 100 ml. Dan zit er in elk soort ‘maar liefst’ 1% vruchtensap. De werkelijke smaak komt van het toegevoegde aroma. Jammer weer dit.

 

Duyvis pinda’s of borrelnootjes (Coop: €0,99)

Duyvis Coop aanbiedingDuyvis Coop aanbieding

Hier moet ik toch wel even om lachen (of is het huilen?). Duyvis borrelnootjes staan op de website van Coop onder ‘bewuste voeding’. Bewust slecht dan zeker?

Een beoordeling van de drie meest simpele producten, in deze categorie, van de Duyvis:

Pinda’s ongezouten:  VZ (het minst slecht)

Oven roasted peanuts original  VSZ (te vet, te zoet, te zout, aroma’s en verborgen smaakversterker in de vorm van gistextract)

Borrelnootjes Provençale  VSZ (zelfde verhaal)

Tjah……….

 

Roerbakgroenten (Plus: 2 voor €2,49, Coop: 250 g voor €1,00)

Roerbakgroente aanbieding Plus

Ik hoor je denken: “Hallo Ronny, dit zijn groenten, wat kan daar nou mis mee zijn?” Niet zoveel inderdaad. Toch moet je blijven opletten want niet alle zakjes krijgen vijf punten.

Hierbij mijn beoordeling van de Plus roerbakgroenten. Let op de suiker. De grens is 3,6 g per 100 g. Daar tellen natuurlijke suikers net zo hard in mee.

Chinees:  (2,805 g suiker per 100 g)

Champignon:  (2,296 g suiker per 100 g)

Thais: S (3,679 g suiker per 100 g)

Mexikaans: S (3,673 g suiker per 100 g)

Fijn: S (3,711 g suiker per 100 g)

Italiaans:  S (4,369 g suiker per 100 g)

Een paar die net iets over de grens gaan en eentje (de Italiaanse) die er ruim overheen gaan. Denk hieraan als je gaat wokken. Ook bij de keuze van je woksaus.

 

Conclusie

Vijf punters en nul punters in de aanbiedingen van deze week. Erg interessant allemaal. Al zeg ik het zelf. 😉 Dit wekelijkse item blijft een eye opener en een bron van inspiratie om producten te vinden waar ik de rest van de week over zou kunnen schrijven. Mijn eetgewoonten ben ik heel langzamerhand aan het aanpassen en dat voelt goed. Binnenkort maar eens kijken hoe het ervoor staat, en of er al verbetering te zien is t.o.v. een tijdje geleden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge