Supermarkt folders: aanbiedingen week 11, 2018

Zoals elke week beoordeel ik weer een aantal supermarkt producten die we vinden in de folders met aanbiedingen. Wat proberen de supermarkten ons deze week aan te smeren en zijn het goede producten?

 

In de aanbieding

Yum Yum noodles (Deka, Dirk, Plus: 3 voor €1,00)

Yum Yum aanbieding Deka

 VSZ

Zowel de kip als de rund en ook de garnalen bevatten aroma’s, smaakversterkers en teveel verzadigd vet, suiker en zout. In het bereide product (na toevoeging van 320 ml water) is alleen het aantal gram suiker per 100 gram laag genoeg om één punt te scoren.

 

Unix rookorst (Deka, Dirk: 3 voor €5,00, Spar: €1,99)

Unox rookworst aanbieding Deka

Gelderse rookworst:  VZ

Rookworst extra mager:  VZ

De magere rookworst heeft 5,7 gram verzadigd vet (nog steeds teveel) tegenover 11 gram in de normale uitvoering. De enige reden dat de magere een punt meer krijgt is de afwezigheid van aroma.

 

Bolletje krokante ontbijtgranen (AH: 1+1 gratis)

Bolletje ontbijtgranen AH aanbieding

Met noten:  S

Met pitten:  S

Met rood fruit:  S

Jammer dat er zoveel suiker in deze producten zit (niet toegevoegd maar toch teveel). Vooral in die met rood fruit (15 g). De ingrediënten zijn prima. Er is echter een betere keus met meer vezels en minder suiker. Daar heb toevallig net een post over gedaan.

 

Johma slaatjes (Plus: 2 voor €0,75)

Johma slaatjes aanbieding Plus

Rundvlees:  SZ

Huzaren:  SZ

Zalm:  SZ

Teveel suiker, teveel zout en ook nog eens aroma’s en smaakversterkers. Meer valt er niet over te vertellen.

 

Zwanenberg gegaarde kip (Dirk: €1,99)

Zwanenberg gegaarde kip aanbieding Dirk

Naturel:  Z

Sweet Chili:  SZ

De suiker in de naturel versie blijft net onder de grens maar de chili knalt er ver overheen. Maar liefst 12,4 g zout per 100 g.

 

Conclusie

Tjonge, die ‘Yum Yum’ zeg: nul punten. Dat ik wel heel erg weinig. Ook de score van de Johma salades is diep triest. Dat moet toch beter kunnen?

Uit de kipfilet van Zwanenberg blijkt maar weer dat de naturel varianten meestal beter zijn. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je erbij eet. Als dat flink veel verse groentes zijn, zonder toevoegingen, dan kon het nog wel eens goed komen. Om de hoeveelheid suiker goed te maken in de 150 g sweet chilli, die in deze verpakking zit, moet je 366 g van iets toevoegen waar helemaal geen suiker in zit. Dat lijkt mij lastig maar het is vast niet onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge