Supermarkt aanbiedingen week 17, 2018

De supermarkt aanbiedingen zijn weer binnen dus het is weer tijd om te kijken wat erin staat. Is het gezond? Is het verrassend? Wat het ook is, ik licht een paar interessante aanbiedingen er uit voor je.

Alle aanbiedingen zijn aanklikbaar en gesponsord door Albert Heijn en Plus supermarkten.

 

De aanbiedingen

Plus

Stegeman Droge worst

Zoals je kan verwachten zit er veel zout en verzadigd vet in droge worst. De meeste hebben zo’n 20 g verzadigd vet en rond de 4 g zout per 100 g. Duidelijk een gevalletje ‘geniet maar eet met mate’ dus.

 

Eat Natural Ontbijtgranen

Bevatten je ontbijtgranen meer dan 16 gram suiker per 100 gram, dan vallen deze volgens het Voedingscentrum buiten de Schijf van Vijf. Tijd voor een lijstje.

Deze bevatten teveel suiker:

  • Amandel & abrikozen (17 g suiker per 100 g)
  • Ontbijtgranen boekweit glutenvrij (24 g suiker per 100 g)

Deze bevatten niet teveel suiker volgens het coedingscentrum:

 

Almhof Fruit-, 0% vet- of roeryoghur

Allemaal te veel suiker. Ook de naturel varianten. Leuk hoor, 0% vet, nu de suiker nog.

 

Komkommer

Een vrucht die doorgaans als groente gegeten wordt. Hier is helemaal niets mis mee. Puur natuur en niet te veel suiker. Genieten maar dus.

EET MEER KOMKOMMER!

 

Albert Heijn

AH Hot­dogs

Dit is een ‘ guilty pleasure’ van mij. Lekker pistoletje (eerst even in de oven) dan Mad sauce erop, daar bovenop de worstjes en dan nog een beetje Mad sauce, ketchup en chili saus. Daarna kan het grote smullen beginnen. Vreselijk ongezond natuurlijk. Helemaal met al die saus maar het is zoooooo lekker. Een mooi moment, om mij door een aanbieden te laten verleiden (heb ze al een tijdje niet meer gehad).

 

Slamelange

‘Slamelange’, wat een duur woord voor een beetje groente. Prima spul natuurlijk. Ook niet teveel suikers.

 

Conclusie

Dat waren weer een paar van de supermarkt aanbiedingen van deze week.

Opvallend dat al het groene spul het enige is waar je niet echt over na hoeft te denken. Dat is eigenlijk altijd goed. Bij fruit moet je nog oppassen met de suiker.

Een aantal van die ontbijtgranen zijn dan volgens het voedingscentrum wel prima, maar ik vind de hoeveelheid suiker eigenlijk nog best hoog. Daarnaast zit er ook behoorlijk wat verzadigd vet in en niet echt veel vezels. Ik ga toch maar voor mijn knäckebrödjes met een glas melk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge