Supermarkt aanbiedingen, de folders van week 13.

Wat is er deze week in de aanbieding bij de supermarkten? Vanalles en nog wat natuurlijk. Ik beoordeel er weer een aantal met behulp van het Dotterde.com puntensysteem. Hiermee krijgen we weer een beeld van waar we op moeten letten in de supermarkt.

 

De aanbiedingen

Uniekaas (Deka, 2 voor €3,50)

Unikaas aanbieding Deka

 VZ

In kaas zit nou eenmaal veel verzadigd vet en zout maar Uniekaas laat zien dat dit prima kan zonder toegevoegde kleurstof en conserveermiddel. Ik ben bezig om uit te zoeken hoe het nu zit broodbeleg en wat je daar het beste mee kunt doen. Binnenkort zal ik mijn bevindingen met jullie delen.

 

Danerolles coissants of petits pains (Deka: €1,39, Plus: €1,49, AH: 25% korting, Coop: gratis blikje petit pains bij croissants)

Danerolles Deka aanbieding

Croissants:  VSZ

Petit pains:  Z

Nou, die croissants kun je beter links laten liggen. Teveel vet, suiker en zout. Daarnaast ook nog eens aroma’s. Is een croissantje van zichzelf niet lekker genoeg?

Ook aroma’s in de petit pains. Daarnaast meer dan twee keer zoveel zout als in een bruine boterham en maar de helft aan vezels.

 

Unox ragout (Dirk: €1,00, Plus: €0,99)

Unox ragout aanbieding Dirk

 Z

In alle varianten (rund, kip, kalf en champignon) zit teveel zout, aroma en smaakversterker. Die pasteibakjes, in de vorm van een paashaas zijn leuk. Maar ook die bevatten teveel zout.

 

Santa Maria tortilla’s (Plus: 2 voor €2,99)

Santa Maria tortilla’s aanbieding Plus

 Z

Beetje veel zout maar verder geen slecht spul. Gewoon een kwestie van weinig zout in de ‘vulling’ doen en smullen maar.

 

Almhof chocolademousse (Coop: €0,79)

Almof chocolademousse aanbieding Coop

 VS

Oooooh, witte chocolademousse. 23,8 gram suiker in de helft van zo’n bak. Al dat gezonde gedoe is allemaal leuk en aardig, maar af en toe moet je ook ff genieten. Das ook gezond. 😉

 

Karvan Cévitam (AH: 2 voor €4,50)

Karvan Cévitam aanbieding AH

 S

Minstens 72 gram per 100 ml suiker in elke variant. Doordat je zoveel water toevoegd zou je denken dat dat niet zo’n probleem is. Helaas. Wanneer je de aanwijzingen van de leverancier volgt (1:7), dan zit er 9 gram suiker per 100 ml bereid product in deze drank. Geen goede vervanger voor mijn overmatig sinaasappelsap (8,8 g suiker per 100 ml) gebruik dus.

 

Conclusie

Ook ik laat mij wel eens verleiden door de reclames. Helemaal geen probleem natuurlijk, zolang ik op een dag niet teveel vet, suiker of zout binnen krijg. Een beetje hulp van de verschillende leveranciers zou fijn zijn. Maar jah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge