De supermarkt aanbiedingen van week 16, 2018

Even een weekje overgeslagen maar nu weer terug met de supermarkt aanbiedingen van week 16, 2018. Iets ander concept: geen prijsvergelijk meer, aanbiedingen per supermarkt en snelle korte beschrijvingen om snel een beslissing te kunnen nemen. Uiteraard is dit maar een greep uit de vele aanbiedingen.

 

De aanbiedingen

Albert Heijn(met gesponsorde links)

AH aanbieding Milner smeerkaas

 VZ

Net zoals andere (smeer)kaas, te vet en te zout. 4,5 g verzadigd vet per 100 g in plaats van 14 g in ERU Goudkuipje. Daarom mag het light heten. Er zit gele kleurstof in (riboflavine) waarvan het onduidelijk is of dit synthetisch is of niet. Aangezien het ook nog eens totaal nutteloos is gaat er een extra puntje af.


AH aanbieding Bolletje goed bezig
Ben je goed bezig met Bolletje Goed bezig? Ik zet de verschillende soorten op een rijtje.

Havermout Naturel:  S

Krokante graan Cranberry:  VSZ

Havermout Rood fruit:  S

Krokante graan naturel:  VSZ

Niet echt dus. In de eerste zit de minste suiker, maar nog steeds 17 g per 100 g. Enige pluspunt is dat er meer dan twee keer zoveel vezels in zitten per 100 g dan in bruin brood.

 

Volkoren pasta AH aanbieding

Een heel aantal soorten waarbij de meesten teveel suiker bevatten. Er is echter één merk dat er zeer positief uitspringt: De Cecco

Dit merk verdient een pluim. Score voor de Penne, Spagetti en de Fusilli:

Extra: ook de volkoren macaroni van Honig en de biologische volkoren penne van AH verdienen vijf punten. In de rest zit teveel suiker.

 

Innocent smoothies AH aanbieding

Met zo’n naam vraag je er natuurlijk om. Is dit drankje echt zo onschuldig als de naam ons wil doen geloven?

 S

Meer suiker dan in sinaasappelsap maar geen toegevoegde suikers. Ook geen aroma’s of kleurstoffen. Laten we het maar op ‘redelijk onschuldig’ houden. Zolang je er niet teveel van drinkt en/of er veel bij sport.

 

Plus

Coolbest aanbieding Plus

 S

Allemaal hebben ze teveel suiker. Meer zelfs dan gewone sinaasappelsap. De skinny varianten bevatten zoetstof, maar nog steeds te veel suiker. Ongeveer 5,5 g per 100 ml (sinaasappelsap bevat 8,8 g per 100 ml).

 

Gijs appelmoes aanbieding Plus

 S

Bevat meer suiker dan Hak appelmoes. Hak heeft ook een light variant met zoetstof en minder suiker. Die hoeveelheid suiker is echter nog steeds te veel. Hak is trouwens bij de Deka en de Coop in de aanbieding.

 

Conclusie

Dat waren de supermarkt aanbiedingen van week 16, 2018. Weer een vijf-punter erbij. Meer informatie over hoe het puntensysteem werkt vind je hier.

Voor alle producten die geen vijf punten halen geldt dat je ze best kan eten. Zolang het maar met mate is en/of er een product tegenover staat ter compensatie.

Iedereen houdt van aanbiedingen, maar laten we er wel verantwoord mee omgaan.

2 reacties op De supermarkt aanbiedingen van week 16, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge