Recept review: Toast met pes­to, roer­ge­bak­ken spinazie & ei

De recepten vliegen ons om de oren maar zijn ze wel gezond? Af en toe bespreek ik een recept, reken de totale voedingswaarde uit en zoek de beste ingrediënten voor je uit. In dit recept is spinazie de held. Lees snel verder waarom dit is. Mocht je zelf een (simpel) recept hebben, stuur het gerust door, dan kijk ik of ik die de volgende keer kan bespreken.

Deze keer is Albert Heijn aan de beurt, die ook alle links sponsort. Alle producten haal ik uit de supermarkt die het recept aanbiedt. Lijkt me wel zo eerlijk.

Toast met pes­to, roer­ge­bak­ken spi­na­zie & ei

 

Ingrediënten

4 eieren: Maat M = 55 g (zonder schaal) per stuk. Blijkbaar is er een onderzoek dat de ronde doet over het eten van 12 eieren per week. Met een beetje gezond verstand kun je nagaan dat dat niet gezond is. Te veel van iets is namelijk nooit gezond. Ook het voedingscentrum plaatst vraagtekens bij dit onderzoek. Ik ga voor de biologische eieren.

½ el olijfolie: Alle soorten bij AH bevatten 14% verzadigd vet. Ze willen graag dat we voor de traditionele olijfolie gaan dus dat doe ik dan maar. 😉

400 g verse spinazie: Als dit een hoofdgerecht was dan zou dat te weinig groente per persoon zijn. Dit recept is voor de brunch en dan heb je alvast een kleine voorsprong met de groente die dag. Meteen 1 zakje van 400 g dan maar. Lekker makkelijk.

4 sneetjes meergranenbrood: Deze keer gaan we het voorstel van AH niet volgen. Ze willen graag dat we het stevige donkere meergranenbrood gebruiken, maar hun boeren donker meergranen is beter. Minder verzadigd vet, minder suiker, minder zout en meer vezels. Geen moeilijke keuze lijkt me.

135 g pesto paprika: Daar hebben ze maar één soort van. De AH Pesto paprika. Geen rare ingrediënten, wel veel verzadigd vet, suiker en zout. We gaan het wel terug zien in de totalen denk ik.

25 g Parmezaanse kaas: Laat je niet misleiden door de 32+ varianten. Bij gewone kaas zit er dan minder vet in, bij Parmezaanse kaas juist meer. We gaan voor de AH Parmigiano Reggiano flakes.

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie: 390,2 kcal
Verzadigd vet: 5,2 g
Suiker: 2,1 g
Zout: 1,4 g
Vezels: 5,3 g

Ongeveer 238 gram per persoon. Dat is een flinke brunch. Dat wordt laat eten vanavond.

 

Conclusie

Hoewel er in een aantal onderdelen behoorlijk veel verzadigd vet, suiker en zout per 100 gram zit, is het totaal prima. De zout is aan de hoge kant maar niet teveel. Vooral de groente helpt flink mee om het totale recept succesvol te maken. Dit laat duidelijk zien dat het altijd om het geheel gaat en niet om de afzonderlijke delen.

Nog even de link naar het recept: Toast met pesto, roergebakken spinazie & ei

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge