Over mij

Mijn naam is Ronny Kamp, geboren in 1976, woonachtig in Overijssel en ben afgestudeerd levensmiddelentechnoloog. Ik werk echter in de ICT (wat mij prima bevalt) en maak af en toe een beetje muziek.

Mijn fascinatie voor voedingsmiddelen, die wij dagelijks tot ons nemen, is altijd gebleven na het afronden van mijn opleiding. Onder het eten zit ik altijd de ingrediëntenlijsten door te lezen van wat ik aan het eten ben.

Het was dan ook tijd om daar iets mee te doen. Vandaar deze blog waarin ik de ingrediënten en voedingswaarde van verschillende producten bespreek. Ik vertel waar ik mij over verwonder en leg soms een vraag neer bij de producent van het product. Uiteraard deel ik het antwoord ook.

 

Reacties

Het is belangrijk dat leveranciers eerlijk zijn over wat ze op de markt brengen. Ik ben erg nieuwsgierig naar waarom bepaalde keuses zijn gemaakt. Waarom kleurstof of aroma’s toevoegen als het ook anders kan. Inmiddels heb ik goed contact met zowel leveranciers van verschillende voedingsmiddelen als met het voedingscentrum.

Soms krijg ik ontwijkende antwoorden of zelfs onwaarheden te horen. Gelukkig zijn er ook leveranciers die wel eerlijk vertellen over hun product en open staan voor kritiek.

 

Puntensysteem

Inmiddels heb ik een eigen systeem ontwikkeld om snel te kunnen zien waar je op moet letten bij verschillende producten. Zit er teveel verzadigd vet, suiker of zout in? Dit kun je heel snel zien met mijn puntensysteem. Ook wordt er gekeken naar aroma’s, smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen. Deze stoffen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden omdat ik niet houd van een kunstmatige smaak, geur en/of kleur in mijn eten. Daarnaast worden deze stoffen vaak toegevoegd omdat er gezonde en smaakvolle ingrediënten uit gehaald zijn.

 

Doel

Ik hoop dat mijn blog zal bijdragen tot de bewustwording van wat wij eten. Daarnaast is het leuk om gevolgd te worden terwijl ik met mijn eigen zoektocht bezig ben om gezonder te eten.

Als iemand graag wil dat ik een specifiek product evalueer, dan hoor/lees ik het graag.

Uiteraard zijn leveranciers en gastbloggers welkom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge