Oranje

Vrijdag is het Koningsdag, dus is alles Oranje. Zo ook al het eten in de supermarkt. Ik maak een opsomming van de producten die ik kon vinden en leuk vind. Daarbij plaats ik een gesponsorde link naar de plek waar de producten te bestellen zijn.

 

AH Pa­pri­ka oran­je

AH Pa­pri­ka oran­je

De zoetste paprikasoort. 3,5% suiker. Buiten de koelkast bewaren voor de beste smaak!

 

Tic-Tac Orange T100

Tic-Tac Orange T100

 S

Dit zijn eigenlijk gewoon kleine suikerklontjes. 93,3% suiker. De smaak komt van aroma’s. Ongetwijfeld van kunstmatige bron.

 

AH Oran­je soes­jes

AH Oran­je soes­jes

 VS

Teveel vet en suiker lijkt mij geen verrassing (17% verzadigd vet, 29% suiker). Ook aroma’s is niet onverwacht. Er zit een hele batterij aan kleurstoffen in. Daar zit ook houtskool bij?? Dat is vast voor het zwart i  de oogjes. Daarnaast ook titaandioxide wat weer voor het wit van de oogjes is. Deze komt voor op vele ‘slechte E-nummers’ lijstjes.

 

Coop oranje tompoucen

Coop oranje tompoucenGeen info

Tjah, als je te lui bent om informatie te geven dan krijg je de slechtste score. Op deze manier heb je namelijk geen idee wat je eet.

 

AH Feest tom­pou­cen

AH Feest tom­pou­cen
 VS
Albert Heijn heeft wel informatie op de website staan: Aroma’s, 12,9% verzadigd vet en 20% suiker. Vervelend genoeg zien deze er minder lekker uit dan die van de Coop. 🙁

 

Cam­pi­na Oran­je vla – tij­de­lij­ke top­per

Cam­pi­na Oran­je vla

 S

12,7% suiker en natuurlijke aroma’s. Het probleem met dit spul is dat het verrekte lekker is. Vooral met een beetje slagroom erbij. 🙂

 

Conclusie

Al dat oranje spul is natuurlijk lekker en erg feestelijk maar het is wel erg zoet. Een beetje mee uitkijken dus. Zolang je dit niet elke dag doet, gewoon lekker genieten en eten dat spul.

 

Fijne koningsdag allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge