Recept review: AH len­te­pas­ta met ge­rook­te kip (tips voor de beste ingrediënten)

Overal op het internet zijn recepten te vinden. Bij de verschillende websites van de supermarkten is het helemaal makkelijk. Je kan dan meteen alle ingrediënten bij elkaar zoeken. Dat is allemaal leuk, maar zijn ze ook gezond en wat is de beste keuze als het om de ingrediënten gaat? Tijd voor een recept review.

Ik zoek de recepten voor jullie op en kies de beste ingrediënten. Alles uit de supermarkt die het recept aanbiedt natuurlijk. Alle toegevoegde productlinks zijn gesponsord door Albert Heijn.

 

Recept van Albert Heijn:
Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g fusilli: ik kies voor Cec­co Fu­sil­li in­te­gra­li n° 34 omdat deze laag in de suiker zit en de meeste vezels bevat van allemaal.

800 g verse Hollandse roerbakgroente: Maar één keuze, maar dat is prima. AH Hol­land­se roer­bak­groen­te.

125 g verse roomkaas: AH wil natuurlijk graag, dat we die van hun kiezen, maar dat doen we niet. In Mon Chou Ver­se room­kaas zit namelijk veel minder suiker en minder zout (helaas ook een beetje meer verzadigd vet). Het is een verpakking met 100 g. Je zal er dus twee moeten kopen en de rest ergens anders voor gebruiken of maar 100 g toevoegen. In de AH roomkaas zit gember. Dit zou je zelf kunnen toevoegen. Dat doe ik niet, want ik houd niet van gember.

250 g gerookte kipfiletreepjes: Dit is de meest lastige keuze. AH  heeft twee soorten gerookte kipreepjes. Het is eigenlijk kiezen tussen zout of smaakversterker. Tenminste, wanneer je ze kant-en-klaar wil kopen. Beter kun je ze natuurlijk zelf maken. Dat is echter niet wat het recept aangeeft dus heb ik gekozen voor de laatste optie.

1 citroen: Hier gaan we natuurlijk voor de biologische variant.

Totale voedingswaarde per persoon

Energie: 484,0 kcal
Verzadigd vet: 7,5 g
Suiker: 8,4 g
Zout: 0,8 g
Eiwit: 28,4 g
Vezels: 11,0 g

Een leuke hoeveelheid vezels maar op een dag wordt 30 tot 40 g aanbevolen. Zorg dus dat je bij het ontbijt en de lunch daar extra aandacht aan besteedt. Van verzadigd vet, suiker en zout zit niet teveel in dit recept. Op de site van AH staat ook wat er per persoon in dit recept zit. Dit komt wel in de buurt van mijn berekeningen maar klopt niet helemaal. Daarnaast is suiker niet apart uitgesplitst en is alleen natrium genoemd in plaats van zout.

 

Conclusie

Dit is een prima recept, maar wel wat weinig per persoon wanneer er geen voorgerecht bij zit. Ik stel AH Ver­se soep ro­mi­ge to­maat voor. Alleen even opwarmen en klaar.

Nog een keer de link naar het recept: Lentepasta met gerookte kip

Alles in één keer in je winkelmandje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge