Kant-en-klare lasagne van Detailresult. Is die van AH beter?

Het eerste dat opvalt aan kant-en-klare lasagnes is dat het altijd onbekende merken of huismerken zijn. Dat hoeft helemaal niet slecht te zijn, maar het is wel opvallend. Bij de ‘grote’ merken (Knor of Iglo bijvoorbeeld) moet je de lasagne nog zelf in elkaar zetten en ingrediënten zoals gehakt, kaas en melk voor de saus zelf toevoegen.

Één keer per week eet ik lasagne. Die is altijd kant-en-klaar omdat dat lekker makkelijk is. Zelf koken vind ik niet leuk en als ik ‘s avonds thuis kom heb ik ook helemaal helemaal geen zin meer om in de keuken te gaan staan.

Oven voorverwarmen, lasagne erin, half uurtje wachten en eten maar. Ik eet 3/4 van zo’n bak in mijn eentje leeg. Dat is dus 750 gram. Vaak doe ik er, op mijn bord, nog een beetje gedroogde Thaise chilipeper doorheen. Dat maakt het lekker heet. 🙂

 

Product

Ooit heb ik voor deze lasagne gekozen omdat die het lekkerst was. Toevallig ook meteen één van de goedkoopste.

Voorkant Detailresult lasagneIngrediënten en voedingswaarde Detailresult lasagne


VSZ

Wat een mooie ingrediëntenlijst. Helemaal geen E-nummers (ook niet verborgen). Alleen jammer van het gemodificeerde maiszetmeel en de aroma. Vaste lezers weten inmiddels dat ik vooral aan dat laatste een hekel heb omdat niemand gaat vertellen wat daar in zit. Dat kan dus vanalles zijn.

 

Voedingswaarde

Wat betreft de totale hoeveelheid vet, kom ik hiermee net over de 50% van het aanbevolen dagelijks maximum (80 gram voor vrouwen, 100 gram voor mannen). Bijna de helft daarvan is echter verzadigd vet en dat moet je zoveel mogelijk vermijden.

Ik ben blij verrast door de hoeveelheid vezels. Omgerekend naar de 750 gram lasagne die ik op een avond eet, kijg ik 9 gram vezels binnen. Dat is een leuk eind in de richting van de geadviseerde 30 tot 40 gram per dag.

De hoeveelheid zout word ik echter helemaal niet blij van. 6,75 gram na het eten van 3/4 bak. Dan zit ik al over het aanbevolen maximum van 6 gram met alleen het eten van lasagne. Ik krijg op een dag natuurlijk nog veel meer zout binnen. 🙁

De hoeveelheid suiker in dit product brengt mij op de helft van het dagelijks maximum (60 gram).

Kortom: dit product is niet zo goed voor mijn gezondheid.

Een snelle zoektocht op internet leert mij dat het met de andere kant-en-klare lasagnes niet veel beter gesteld is. De ovenlasagne van de Albert Heijn (met rundergehakt) komt als minst slechte uit de bus. Minder zout, suiker en vet. Helaas ook minder vezels, maar goed. Ook geen aroma trouwens. Die zal ik de volgende keer maar eens proberen dan want een week zonder lasagne is geen optie.

Voorkant AH lasagne


Z

Of heeft er iemand nog een beter idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge