Boodschappenlijst bespreking van Fariel en Alissa

Onafhankelijk van elkaar hebben twee dames mij hun boodschappenlijst gestuurd. Het zijn geen grote lijsten, dus ik combineer ze samen in deze post. Altijd leuk om persoonlijke feedback te geven en te krijgen. Stuur mij een berichtje als je ook een bespreking van je boodschappenlijst wil.

 

De lijsten.

Alissa:
– appels, mineola’s, blauwe bessen, aardbeien
– rucola, komkommer, courgette, brocolli, wortels, spinazie, paprika’s
– melk (2 pakken), soja yoghurt ongezoet
– kaas (20+)
– 2 volkoren brood, Brinta
– thee, koffie
– erdinger 2
– whiskas 2

Voor 3 pers (1 vegan, 1 kleuter) en een kat. Met moestuin en een vriezer die weer leeg mag overigens.

 

Fariel:

Turk
VEEL kippendij filet
Rundergehakt
Italiaanse kruiden

Toko
Ketjap marinade

AH
Tomatenpuree
Uien
Knoflook
Champignons
Kookroom
Spaghetti

 

Alissa

Groente en fruit is natuurlijk altijd goed. Als je je totale hoeveelheid suikers per dag aan het uitrekenen bent, vergeet dan niet om de suikers in fruit en groente ook mee te rekenen. Dat kan nogal oplopen namelijk. Dat betekent niet dat je minder groente en fruit moet eten, maar dat je goed moet opletten bij de rest van je eten.

Melk: Koop gewoon lekker de goedkoopste want de verschillen zijn nihil. Een tijdje terug heb ik er een hele post over gemaakt.

Soja yoghurt ongezoet: Prima spul. Even opletten dat er geen gek spul in zit om de suiker te vervangen, maar meestal blijft dat bij een beetje natuurlijk aroma. Aangezien ik toch al aan het linken ben naar mijn eigen posts, kan deze er ook wel bij: Alpro onder de loep.

Kaas (20+): Een heleboel minder verzadigd vet, maar aan 20+ kaas wordt meestal het conserveermiddel natriumnitraat toegevoegd. In je maag en bij verhitting veranderd nitraat in het giftige nitriet. De hoeveelheden nitraat die je daarvoor moet eten zijn echter zo hoog dat je de hele dag alleen maar kaas en vleeswaren (daar zit het ook in) moet eten om teveel binnen te krijgen. Daarnaast beschermt nitraat tegen botulisme.

Volkoren brood en Brinta: Wanneer je één volkoren boterham en melk vergelijkt met een bak Brinta pap (35 g Brinta + 250 ml melk) dan krijg je met Brinta de meeste vezels binnen. Voor nog meer vezels zou je kunnen kiezen voor Wasa knäckebröd.

Thee en koffie: Ik kan alleen maar zeggen dat je deze het beste zonder suiker kunt drinken.

Kattevoer: hier weet ik helemaal niets van. 🙂

 

Fariel

Kippenvlees en rundergehakt: niets mis mee.

Italiaanse kruiden: Ik verwacht het in dit geval niet, maar bij kruiden moet je altijd even kijken of ze er niet stiekum een lading zout of smaakversterker in gestopt hebben.

Ketjap marinade: Suiker, suiker, suiker (soms meer dan 50%). De vraag is niet of het er in zit, maar hoeveel? Dit is het soort product dat de hoeveelheid suiker die je op één dag binnen krijgt omhoog doet schieten.

Tomatenpuree: Ook hier zit veel suiker in (rond de 15%). Bij de AH kan je het beste die van Mutti nemen, daar zit het minste suiker in. Even een beetje reclame maken dan maar:

Mut­ti Dop­pi­o con­cen­tra­to di po­mo­doro

Uien, knoflook, champignons: Lekker en gezond.

Spagetti: Bevat vaak teveel suiker. De beste spagetti bij Appie is van De Cecco. Het minste suiker en hoog in de vezels. De ideale combi. Tijd voor een reclame blokje:

De Cec­co Spa­ghet­ti in­te­gra­li n° 12

Kookroom: Dit is (slag)room met een verdikkingsmiddel en stabalisator om te voorkomen dat het makkelijk schift bij verhitting. Dat heeft als extra voordeel dat er minder verzadigd vet in zit. De AH kookroom is prima. Voor een light versie zou ik voor die van Campina gaan. Dat het light is, betekent minder verzadigd vet, maar heeft meer suiker tot gevolg (keuzes, keuzes).

 

Conclusie

Geen grote lijsten maar toch veel te vertellen. Bij Fariel is er duidelijk spagetti met tomatensaus gegeten. Beide lijsten bevatten prima producten waar je heerlijke gerechten mee kan maken. Ga zo door dames.

Duim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge