Supermarkt aanbiedingen week 19, 2018

Er is altijd wel wat leuks te vinden in de supermarkt aanbiedingen van de week. Deze week kijk ik bijvoorbeeld of Herman den Blijker een slimme keus heeft gemaakt om als boegbeeld voor HAK op te treden.

De PLUS en AH zorgen voor de sponsoring van de links.

 

Aanbiedingen

Albert Heijn

AH potsDit is iets nieuws in het kant-en-klaar assortiment van Albert Heijn. Ff paar gaatjes prikken in de folie, 4 minuutjes in de magnetron en pingggg, klaar. Wel nog 1 minuutje laten staan. Er zijn vijf soorten in de aanbieding deze week. Ik zet ze even op een rijtje met de score erachter:

Jammer dat er in elk potje natuurlijk aroma’s nodig zijn om de smaak goed te krijgen. Verder prima spul. Voor iedereen die niet begrijpt wat die rondjes betekenen: Productvergelijker van Dotterde.com.

 

AH Groentebodem-quiche

Klinkt geweldig: ‘groentebodem-quiche’, maar is het dat ook. Ik zal het antwoord vast verklappen: nee. Laten wij kijken wat de score is:

  • Groentequiche pompoen: VSZ
  • Groentequiche bloemkool: VZ

Hier kunnen we kort over zijn: afgekeurd. Ik heb dit eerder gezien bij de groentebodem pizza. Die zijn ongezonder dan de ‘normale’ diepvriespizza’s van Dr. Oetker.

 

PLUS

Maggi aspergesaus

Apart dat de supermarkten de aspergesaus in de aanbieding doen in het aspergeseizoen. Verkoopt het anders niet? Ik ga hier geen score aan geven omdat dat nogal lastig is. Het poeder op zich bevat teveel suiker en teveel zout. Na toevoeging van water is alleen de zout nog teveel. Je doet dit echter op asperges en daar zit helemaal geen zout in en dan is het in totaal een prima gerecht. De saus bevat echter ook nog aroma’s en smaakversterkers. Dat hebben asperges toch niet nodig?

 

PLUS noedels aanbieding

Ook de PLUS heeft magnetronvoedsel in de aanbieding (wat toevallig). Even de drie soorten op een rijtje:

  • Teriyaki chicken:  SZ
  • Sweet chili chicken:  SZ
  • Mild spicy beef:  Z

Het blijft toch lastig om zo’n ping maaltijd te maken zonder aroma’s en/of smaakversterkers. Dit is alleen gelukt bij de mild spicy beef. Erg jammer dat er (een beetje) teveel zout in zit, anders was het een vijfpunter.

 

HAK peulvruchten aanbieding

Herman den Blijker heeft zijn naam verbonden aan ‘bonen erbij van HAK’. Zou hij daar verstandig aan doen of zijn die bonen eigenlijk helemaal niet zo gezond?

  • Linzen: 
  • Rode en bruine bonenmix:
  • Kleine rode kidneybonen:
  • Kikkererwten:
  • Witte bonen in tomatensaus:

Tjonge, dat doet Herman toch goed. Vijf prima producten van HAK. Uiteraard zijn die bonen maar een deel van het recept, dus wel even goed opletten dat de rest ook zo goed is.

 

Conclusie

Erg leuke supermarkt aanbiedingen deze week. Een aantal vooroordelen m.b.t. kant-en-klaar voedsel zijn weer eens bevestigd maar de bonen van HAK scoren zomaar hoog in de Dotterde.com puntenlijst. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Veel plezier met het warme zomerweer in de eerste helft van deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge